06 14380545

__Home

Watipies

Watipies is een akoestisch internationaal muziekgezelschap. Prachtige samenzang komt samen met dansbare Balkan muziek, prettig gestoorde feestnummers, mooie instrumentale sfeermuziek en Spaanse en Italiaanse ballades. Muziek uit alle windstreken komt samen in een feest van verassing, ontroering en blijdschap. Watipies komen akoestisch tot hun recht in theater, huiskamer of op straat maar kunnen (eventueel met eigen versterking) ook ingehuurd worden voor festivals en feesten.

De muzikanten van de Watipies komen uit het Nederlands-Duitse grensgebied nabij Oldenzaal en Bad Bentheim. Alle muzikanten hebben een schat aan ervaring opgedaan in bands en een aantal in orkesten en op het conservatorium. Watipies bieden een unieke muzikale reis door een wereld van hemelse schoonheid, weidse vergezichten, lachwekkende luchtspiegelingen en onderaardse lust.

De Watipies zijn in 2009 opgericht door Karel Vlutters. Watipies spelen mooie balades uit Spanje en Italiƫ, instrumentale pareltjes uit Frankrijk en Ierland, maffe liedjes uit Montenegro en Amerika, dansmuziek van de Balkan en Colombia maar ze spelen ook eigen muziek.